Предстои да се разгледа и искането за задържането му след инцидента в НАТФИЗ

 

Временната парламентарна комисия предложи на парламента да паднат имунитетите на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради инцидента на ул. "Раковски”. Предстои да се разгледа и искането за задържане на Сидеров заради случая в НАТФИЗ от изборната нощ. 

Още по темата

 

"Народните представители предстои да изразят своето отношение по проекта, който сме представили”, уточни в „Здравей, България” Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ и председател на временната комисия за имунитета на Сидеров и Чуколов.

 

"В материалите, представени от главния прокурор, има имена на свидетели, проведени са съответните мероприятия – разпознаване, разпити. Имената са главният проблем и ако тези имена се разгласят, би могло да се въздейства на свидетелите", обясни Главчев по повод решението заседанието да се води при закрити врата.

 

На въпрос защо при случая в НАТФИЗ се иска задържането на лидера на "Атака", депутатът от ГЕРБ уточни, че то се иска с мотивите за извършени непристойни действия, грубо нарушаване на обществения ред, като деянието се отличава с изключителна дързост.