Балотаж има в 14 областни града в страната

 

Точно в 7.00 часа отвориха секционните избирателни комисии за втория тур на местните избори.

 

Балотаж има в 14 областни града в страната. В 12 района в столицата на балотаж са кандидати на ГЕРБ и Реформаторския блок, а в 4 на балотаж са претенденти на ГЕРБ и БСП. Общият брой на бюлетините за втория тур на местния вот е 1128 - 133 за кметове на общини, 25 за районни кметове и 970 кметове на кметства, съобщиха от Централната избирателна комисия.

 

В Пловдив за кметския стол ще се борят кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев и Славчо Атанасов, подкрепен от НФСБ.

 

Балотажи между кандидатите на коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторския блок се очертават в Хасково и Плевен. В Хасково представителят на ГЕРБ Добри Беливанов се изправя срещу Георги Иванов. Балотажът в Плевен ще е между Димитър Стойков от ГЕРБ и Георги Спартански от Реформаторите.

 

В Пазарджик независимият кандидат Тодор Попов е в надпреварата с Найден Шопов от ГЕРБ. Във Видин ще се избира между Росица Кирова, издигната от коалиция „Единни за промяна" и кандидатът на ГЕРБ Огнян Цанков.

 

Втори тур ще има и в Шумен, където Любомир Христов от ГЕРБ се изправя срещу Иван Иванов от БСП. Кандидатът на БСП в Сливен Кольо Милев ще се бори за кметския стол с претендента на ГЕРБ Стефан Радев.

 

Балотажът в Разград ще е между Денчо Бояджиев от БСП и д-р Валентин Василев от ГЕРБ. Двамата кандидати за втория тур в Перник са Ерик Рангелов от БСП и Вяра Церовска от ГЕРБ. Във Враца балотажът е между БСП и ГЕРБ - Николай Иванов срещу Калин Каменов.