Детелина Николова си тръгва след 12-годишно управление

 

В Добрич кандидатът на Реформаторите измести Детелина Николова след 12-годишно управление. 

 

Добрич преживя един инфарктен балотаж, в който за около час резултатите се преобърнаха. Радостта на досегашния кмет Детелина Николова от ГЕРБ се оказа кратка, защото окончателните резултати дадоха властта в ръцете на реформатора Йордан Йорданов. 28-годишният мъж е най-младият кандидат за кмет, който се яви на балотаж. А днес победител и победен признават, че е имало удари под кръста, но са решени да оставят битките зад гърба си.

 

Ден след балотажа на спешна среща ГЕРБ отчели грешките си и преглътнали горчивината от загубата.

 

 „Това е загуба на първо място на кандидата ни за кмет, но така или иначе е загуба и за ГЕРБ. Ако ГЕРБ не е направил трезва преценка, трябва да си понесе последствията”, заяви Румен Иванов, шеф на предизборен щаб на ГЕРБ в Добрич. 

 

Детелина Николова не успя да се пребори за четвърти мандат, но ще участва в управлението на Добрич като общински съветник.

 

„Не толкова ГЕРБ загуби, колкото възможността наистина в политическото пространство, което сега се оказа също дясно, да бъде сплотено. Мисля, че от това Добрич загуби. Животът продължава. Градът се нуждае от развитието, което вече като база е осигурено”, заяви Детелина Николова. 

 

Победителят пък е готов да посрещне предизвикателствата на кметския пост. Въпреки че е на 28 и въпреки че има само едногодишен управленски опит като заместник-областен управител на Добрич. А ниската избирателна активност в деня на балотажа не го притеснява.

 

„Притесняваме повече, че хората изгубиха вяра. Изгубиха вяра и в политиците и в институциите, но се вижда, че живват нещата”, заяви Йордан Йорданов. 

 

А жителите на Добрич иска едно - промяна. Според добричлии проблеми за решаване в родния им град има много. Основният обаче си остава безработицата.