Постовете си загубиха управниците на Неделино, Видин, Петрич

 

Част от кметовете, които станаха герои в разследвания на екипа на Нова, вече не са във властта след изминалия местен вот.


През 2014 г. екипът на предаването „Разследване” показа далаверите и странните обществени поръчки, провеждани от градоначалника на Видин Герго Гергов.

Още по темата


Малко, след като той е избран за кмет, Общината започва да купува от частна фирма на двойни цени храни за детските градини.


В резултат на разследванията на Нова, Гергов се сдоби с три обвинения. Беше арестуван и впоследствие - пуснат под гаранция от 30 000 лева. Предстои делото да влезе в съда.


Междувременно той отново се кандидатира за кмет, но загуби още на първи тур.


От власт падна и кметът на Община Неделино Стоян Беширов. Репортерът Васил Иванов разкри, че Беширов е извършвал злоупотреби с държавни и европейски пари. В Общината имало строителни дейности, но само по документи.


Прокуратурата направи свое разследване по показаните в ефира на Нова казуси. В резултат Беширов се сдоби с обвинения за злоупотреби в особено големи размери – около 1 млн. лева. Предстои делото да влезе в съда.


За пореден, пети мандат, се кандидатира и кметът на Петрич Вельо Илиев – шест месеца, след като „Разследване” показа скандални поръчки за строителство и ремонти, възложени и платени от общината под негово ръководство.


Още по темата гледайте във видеото.