Тогава се стигна до напрежение между лидера на "Атака" и полицията

 

Временната комисия в парламента реши да уважи мотивите на главния прокурор към искането Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов да бъдат задържани и свали имунитета на депутатите и по двете искания - за случая с така наречения клекшоп на улица "Раковски" и среднощната депутатска акция в НАТВИЗ в нощта на изборите. 

 

Сега е ред на пленарната зала да вземе окончателното решение. Това обаче ще се случи най-рано след седмица. В понеделник изтича 14-дневният срок от искането на прокуратурата, в което Сидеров може сам да се откаже от имунитета си. 

 

Дотогава залата не може да гласува. Най-ранната възможност е следващата сряда. Ако депутатите свалят имунитета на двамата си колеги и прокуратурата реши, те могат да бъдат задържани веднага след гласуването.

 

Комисията отново не допусна депутати и медии на заседанието си заради секретна информация, свързана с материалите по досъдебното производство. Това предизвика спречквания на вратата на комисията при първото ѝ заседание, след като привърженици на „Атака” не бяха допуснати да присъстват.