Той смята, че е в ход сценарий за омаловажаване на изборния резултат на ДПС

 

Нов огън от ДПС по посока партньорите на ГЕРБ в управлението. Според лидера на Движението Лютви Местан резултатите от местните избори показали,че Реформаторският блок няма достатъчно влияние, за да участва във властта. 

Още по темата

 

Местан заподозря, че е в ход сценарий за омаловажаване на изборния резултат на ДПС и за преувеличаване на този на Реформаторите с цел да се спаси коалицията. Без да навлиза в конкретика, Местан заяви, че изборните резултати задължават партията му да бъде по-опозиционна занапред.

 

В отговор от ГЕРБ заявиха, че не бива да се смесват изводи от местен вот с резултати от парламентарен, а Реформаторите увериха, че работят чудесно с партията на Бойко Борисов и така ще е и занапред.

 

В студиото на "Здравей, България" заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова Реформаторите да бъдат "по-смирени".

 

 

"ДПС имаме рекордно висок резултат с 33 кметове в еднопартийни листи плюс шестима кметове, в които нашата подкрепа е доминираща", уточни лидерът на движението.

 

"Карикатурно, жалко и гротескно звучат претенциите на Реформаторите на този фон. ДПС има свои 884 общински съветници срещу 1658 съветници на ГЕРБ, и 225 съветници на РБ за страната и 11-за София", изтъкна той.

 

Местан се спря и на отделни общини, в които ДПС губи, но това не е за първи път, поясни той.Силата на ДПС не се крепи на идеология, на политика, а на нещо друго. Не знам кой купува гласове, но съм свидетел на обвинения, отправени от коалиционни партньори на властта. Не ми е работа да се занимавам с вътрешно-коалиционните им взаимоотношения, но за нас е важно, че разширихме участието си в местната власт и имаме стратегия за още по-сериозно разширяване чрез политика на модерен либерализъм, каза Местан.

 

Видео: БГНЕС