Според Нели Куцкова "на тъмно и в последния момент" са се направили промени в закона

 

Има ли сценарий, който стои зад полицейските протести – темата коментираха в „Здравей, България политологът Татяна Буруджиева и говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова.

 

"От една страна, ние не може да подкрепим такива действия, които нарушават обществения ред от хора, които по професионалните си задължения трябва да го опазват. От друга страна обаче, ние напълно разбираме и сме солидарни с възмущението на полицаите за начина, по който се посегна на техните възнаграждения”, заяви Нели Куцкова. 

 

Според нея на тъмно и в последния момент, точно след изборите, изведнъж се оказва, че с преходни заключителни разпоредби се изменя техният закон. 

 

"По същия начин беше направен опит и нашият закон да се промени, което е абсолютно противоконституционно. В това отношение ние споделяме възмущението на полицаите. Какво стои зад тези протести обаче не мога да кажа", поясни Куцкова. 

 

"Въпреки приказките колко милиарди са влезли в бюджета, сега реформи се правят като се взимат пари от едно перо "заплати" и се слага в друго перо. Какво означава, че държавата е в тежко състояние и няма възможности. Тогава да попитаме какво става с икономиката през изминалата година”, коментира Татяна Буруджиева.