Наказани за протестите ще има, призна професионалното ръководство в МВР

 

За поредна вечер в час пик е блокиран и „Орлов мост” в София. Броят на протестиращите полицаи обаче прогресивно намалява. 

 

И тази вечер блокадата е полублокада и на половин час недоволстващите униформени пропускат колони автомобили, за да не се образуват задръствания. 

 

Същевременно професионалното ръководство призна, че наказани за протестите ще има, а всички, които са недоволни и искат да напуснат системата, са свободни да го сторят. 

Още по темата

 

Колко точно униформени напускат - синдикатите и МВР се разминаха чувствително в цифрите.

 

„Предполагам, че вече наближават 2000 души”, заяви Валентин Попов от Синдикалната федерация на МВР. 

 

„500 са подали рапорт за напускане, всеки, който иска, е свободен да напусне”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

 

Финансовият министър пък им даде друг съвет.   

 

„Аз препоръчвам на всички служители да запазят самообладание и да не напускат , защото състоянието на пазара е такова, че е много трудно човек да си смени работа”, заяви министър Владислав Горанов. 

 

Той изрази още и недоумение защо полицаите напускат, след като властта е дала заден за част от промените и всички стари служители ще си получат 20-те заплати при пенсиониране. 

 

Не би трябвало да напускат на фона на отстъпките, които заявихме още в сряда”, коментира Владислав Горанов.


 
И докато недоволстващите униформени и властта си разменяха реплики през медиите, лидерът на ДСБ съзря конспирация в техния протест, обвини ги, че имат кукловоди, а кукловодите нарече „тъпи”.   

 

Промените в Бюджет 2016 сега са в ръцете на парламент.