Валери разчита на Вашата помощ, за да живее

 

2-годишно момченце от София се нуждае от спешна химиотерапия, за да продължи да живее. Момченцето е с изключително рядка и агресивна форма на тумор в мозъка. Въпреки направената операция заболяването прогресира с всеки изминал ден. Лекари от Турция дават надежда на родителите, че детето им ще живее. Сумата обаче е непосилна за семейството.

 

Highslide JS
 

 

„Не че е нашето дете, но изключително будно дете, докато не дойде месец август тази година”, разказва Виделина, майката на Валери.

 

Тогава родителите на Валери забелязват, че без видима причина той притваря едното си око.


„Помислих, че нещо му е влязло в окото, но мина една седмица, втора, и нещата започнаха изведнъж да се променят - започна да изпуска предмети с ръката си, да замята крачето и това вече силно ни притесни”, допълни Виделина.

 

Резултатите от изследванията показват, че детето има киста в мозъка и животът му зависи от спешна операция. Но и животоспасяваща за малкия Валери.

 

„Слава Богу, нашето юначе се пребори. Първите му думи бяха: „Мамо, аз съм силен и смел”. Беше с кислородната маска. Чудото обаче трае кратко. Следва втори удар - туморът се оказва злокачествен и притиска центрове в мозъка на детето”, обясни Виделина.

 

От клиника в Истанбул дават надежда, че Валери може отново да се върне към безгрижното детство. Лечението обаче ще е дълго и скъпо - 7 000 евро на месец за химиотерапия.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Ако искате да помогнете на Валери, банковата сметка е:

 

Дарителската сметка в лева е:

IBAN BG76UNCR70001522451241
BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк, ф-л „Георги Софийски” 3, София
За Валери Костадинов Гръчков

Paypal: vidrelina@abv.bg

 

Репортер: Ивомира Пехливанова