Друг беше ранен при свада в тетевенско село

 

Загина един от основните свидетели по делото "Октопод", а друг беше ранен при свада в тетевенско село. Бившият банкер Георги Цветанов е катастрофирал с колата си на магистрала "Тракия", а Пламен Устинов е бил посечен с брадва.   

 

Екип на Новините на Нова отиде в село Глогово, за да разбере какво се е случило с Устинов. Оказва се, че става въпрос наистина за битов инцидент между съседи, като и двамата са ранени от нанесени удари с брадва. Съмнения и спекулации обаче се появиха именно заради катастрофата с Георги Цветанов.

 

Доскоро приятели, съседските семейства на Пламен Устинов и Младен Русинов днес стигат до кървав бой, който завършва с размяна на удари с брадва.

 

Най-сериозно пострадали от боя са Пламен Устинов и синът на Русинови - Румен, те са в болница, но опасност за живота им няма. Според съпругата на Младен Русинов – Аксиния, конфликтът е на политическа основа, разпалил се веднага след балотажа. Тя разказа, че Пламен й е звънял, за да я заплашва с убийство.

 

Точно обратното обаче твърди съпругата на Пламен Устинов - Ангелина. По думите й агресията дошла от страна на Русинови, които били близки до Алексей Петров. И двете семейства твърдят, че са подавали жалби в полицията едни срещу други за отправни заплахи.

 

Устинов, който е бивш служител на НСО, се прочу като ключов свидетел по делото „Октопод”. В различни негови показания се твърди, че е работил за Алексей Петров, който му възлагал мокри поръчки. Пламен Устинов беше осъден преди време за клевета от Маргарита Михнева заради твърдението, че й предал пари от Алексей Петров.

 

Късно снощи Георги Цветанов губи контрол над автомобила си и излита от платното. Умира на път за болницата в Стара Загора от тежка фрактура на черепа. Цветанов е пътувал сам в колата като най-вероятната причина за катастрофата е високата скорост.