Няколко атаки на различни локации във френската столица

 

Най-малко 42 души са загинали при стрелби и взривове в Париж. Това съобщават френски медии, цитирани от Sky News.  Ранени са 60 души. 

 

Една от мишените е ресторант, в който стрелец, въоръжен с "Калашников", е открил огън. Изстреляни са най-малко 100 куршума. Извършителят успял да избяга. Според BFMTV има най-малко седем ранени. Полицията е потвърдила за 11 убити. 

 

В близост до мястото се намира редакцията на "Шарли Ебдо". 

 

При друга атака в Париж са избухнали три експлозии. По данни на Telegraph са били използвани гранати. Предполага се, че мишената е бар, който се намира в близост до стадион "Стад де Франс", на който тази вечер се игра приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Репортер на BBC е видял на мястото на взрива десетима души, лежащи на земята. Не е ясно дали са загинали или ранени. 

 

Според информация в медиите френският президент Франсоа Оланд е бил на футболния мач и е бил евакуиран и е бил откаран в министерството на вътрешни работи, откъдето ще следи ситуията. 

 

Постъпила е информация и за трета атака - стрелба край центъра на изкуствата на булевард "Волтер". По непотвърдена информация има двама загинали.

 

В близост се намира театър, в който неизвестни засега лица са взели заложници, съобава Sky News. Атаката била извършена по време на концерта на популярна сред младите французи група. Според АП заложниците са над 100.  

 

Нападенията са се случили по едно и също време. 

 

В петък следобед играчите на националния футболен отбор на Германия бяха евакуирани от хотела си в Париж заради сигнал за бомба. Причината е, че в местната полиция е постъпило анонимно обаждане за заложено взривно устройство.

 

Всички гости на хотела са били евакуирани, а районът е отцепен от полицията. 

 

Очаквайте подробности!