Гръмна точно пред мен, разказва Силвестър

 

Още по темата

"Ходех по улицата и говорех по телефона. Изведнъж гръмна точно пред мен”, разказва Силвестър, свидетел на един от атентатите в Париж. „Разлетяха се парчета. Телефонът ми беше ударен и ми спаси живота. Ако не беше той, щеше да ми пръсне главата”, споделя в шок младият мъж, оцелял по чудо.

 

В истинска касапница се превръща нападението срещу театър „Батаклан”. В залата има концерт на американска рок група. Присъстват 1500 души. Според очевидци двама младежи в черно облекло и автомати влезли и започнали да стрелят по хората. Всички залегнали, а в продължение на минути нападателите методично ги избивали.

 

"Бяхме на концерт. Чухме гърмежи, приличаха на фойерверки. Помислихме, че са част от шоуто. Изведнъж тълпата се раздвижи. Всички започнаха да лягат на земята - практически един върху друг, а те стреляха във всички посоки”, разказа свидетел на случилото се.

 

Нападението над театъра приключи с щурм на специалните части. Информацията е противоречива, но се смята, че в театъра са убити четирима нападатели. Трима от тях са се самовзривили.

 

Още разкази на очевидци на кървавите нападения – гледайте във видеото!