Жертвата Иван Попов е с богато криминално досие

 

Извършителите на убийството в Поморие от тази нощ са заловени. Това съобщиха за Нова от Министерството на вътрешните работи.

 

Арестът идва, след като снощи мъж беше убит пред заведение в центъра на морския град. 33-годишният Иван Попов по прякор Костов, е бил разстрелян в главата на излизане от заведение на крайбрежната улица. Убийството е станало около 19 часа. По свидетелски данни нападателите били трима мъже, един от които стрелял и го убил.

 
Жертвата е с богато криминално минало. Бил е и осъждан за разпространение на дрога. През октомври 2007 г. той е признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и получава 3 години ефективно. Присъдата е под минимума, тъй като делото минава по съкратената процедура. Снощи приятели на загиналия  не пожелаха да разкажат какво са видели. 


 Тялото на разстреляния Попов остана с часове да лежи на земята пред заведението, за да бъде извършен оглед пристигна кола на пожарната, която да освети терена. През изминалата нощ полицейски патрули спираха за проверка всички преминаващие тколи в цялата Бургаска област.

 

Тази сутрин главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че са задържани извършителят на разстрела и помагачите, които са били с него. 


Репортер: Цеца Алексова