Бандата има 4 студийни албума, последният от които излезе миналия месец

Калифорнийската банда "Eagles of Death Metal", свирила в нощта на касапницата в парижката зала "Батаклан", стана световно популярна за отрицателно време. Още на другия ден след масовия разстрел в "Батаклан", при който загинаха минимум 89 души, парчето на калифорнийците "Save a Prayer" ("Запази една молитва") започна да се изкачва стремително в класациите. За това спомогна и масираната кампания в социалните мрежи, организирана от фенове на бандата.

 

Въпреки наименованието си, музикантите не свирят дет метъл. Стилът им е определян като блус рок, гараж рок, рокабили. Постоянните членове на групата са двама - Джеси Хюз и Джош Хоум, останалите са сесийни музиканти, присъединавящи се към тях за турнета. Навремето, след като чува едно парче на полските дет крале Vader, Хоум възкликва възхитено: "Тези са орлите на дет метъла!". Оттам и името на рок-бандата.

 

Бандата има четири студийни албума, последният от които излезе миналия месец, информира Vesti.bg.

 

По време на касапницата в "Батаклан" Хоум, Хюз и колегите им не пострадаха, тъй като бяха изведени своевременно от залата от охранителите.

 

В нощта на атентата в бара те написаха във Facebook:  "Все още се опитваме да установим местонахождението и сигурността на всички членове на екипа ни. Нашите мисли са с всички хора, потърпевши на трагичната ситуация", след което допълниха, че всички от групата и бекстейдж са живи и здрави.

 

Информация: Vesti.bg