По непотвърдена информация тече операция срещу заподозрени за атентатите

 

В северния парижки квартал "Сен Дени" се провежда операция на специалните части. По непотвърдена информация се извършва щурм в сграда, където са се барикадирали най-малко петима души. Сред тях е и деветият издирван за кървавите атентати от петък - 28-годишният белгиец от марокански произход Абделхамид Абаауд, известен още като Абу Омар или Белгиеца.

 

Според френски медии при акцията има най-малко двама убити. Все още не е уточнено дали те са полицаи. Позовавайки се на полицейски източници, вестник "Монд" твърди, че загиналите са предполагаеми терористи. 

 

Съобщава се и за двама леко ранени униформени, както и за няколко арестувани. Един от тях е пострадал и е откаран в болница.

 

 

В квартала се чуват изстрели и експлозии. От полицията призовават местните жители да останат по домовете си.

 

В района влиза и армията, разполага се военна техника. Към 6:30 часа българско време над северните части на Париж са се появили и хеликоптери.

 

От съображения за сигурност е спряно движението на метрото в отцепения район на френската столица.

 

Стадионът "Стад дьо Франс", където се самовзриви един от терористите при кървавите атаки в петък, се намира именно в квартала "Сен Дени".

 

Френските медии твърдят, че паралелно с мащабната акция в района, текат операции и обиски и на други места в столицата и из страната.

 

Около 8:30 ч. местно време медии съобщиха за сериозно раздвижване в редиците на полицията. Причина за това били сигнали за нови заплахи срещу сигурността.

 

Очаквайте още информация!

 

 

Снимки: ЕПА/БГНЕС