Той е употребил и голямо количество алкохол

 

Шега – така авиокомпанията, собственик на приземилия се извънредно на летището в Бургас полски самолет, определи сигнала за бомба на борда. Тревогата предизвика 67-годишен пасажер, който е употребил голямо количество алкохол. Той е задържан за 24 часа и предстои да бъде уточнено по кой текст от Наказателния кодекс ще му бъде повдигнато обвинение и наложена съответната мярка за неотклонение.

 

В 12 часа беше отменена извънредната ситуация на летището в Бургас. До около 15 часа продължи работата на служба ДОТИ на аеропорта, въпреки че още на обяд стана ясно, че няма взривно устройство. 

 

Още по темата

 

Около 5:30 ч., по време на полета от Варшава към египетския курорт Хургада, мъжът подава към екипажа сигнал, че на борда на самолета има взривно устройство. Самолетът е насочен за извънредно кацане на аерогарата в Бургас.


Веднага е задействан планът за незаконна намеса на Гражданска авиация. Обявена е обща тревога и съответните екипи са по местата си, както е по процедура”, обясни пред камерата на Нова директорът на летището Георги Чипилски.


Всичките 161 пътници на борда, основно полски граждани, сред които и две бебета, са свалени от самолета под охраната на специални части. Настанени са в зоната за ограничен достъп на летището. Там се провеждат разпити и проверки, както е предвидено при такива ситуации.


На място пристигнаха екипи на служба ДОТИ, които да проверят самолета за наличието на взривно устройство. Машината се намира в най-отдалечения от сградите на летището край на пистата.

 

Обстойна проверка и действията на спецзвената показват, че на борда на самолет няма бомба.

 

Репортер: Цеца Алексова