В тяхно съобщение пише, че "атаките ще бъдат безмилостни"

Хакерската група "Анонимните" обяви началото на атаката срещу всички ислямистки сайтове на Балканите. Тези от Босна и Херцеговина предупредиха джихадистите, че ще свалят всички техни сайтове и профили в социалните мрежи. 

Още по темата

 

Хакерите от Хърватия обявиха списък с имената на хора, които са свързани с терористични организации и групировки, пише БГНЕС. 

 

"Операцията в Босна и Херцеговина има за цел да разкрие всички терористи, муджахидини, техни симпатизанти, легални или нелегални. Заедно с това ние ще обявим техните имена", пише в съобщението на „Анонимните” от Босна. В него се подчертава, че "атаките ще бъдат безмилостни".

 

"Ние не забравяме. Ние не прощаваме", пишат „Анонимните” от Сараево. Според тях "Ислямска държава” използва слабостите на полицията и на разузнавателните служби в различни държави по света и атакуват там, където „най-много боли”.

 

"Ние нямаме патрони за стрелба срещу тях, но можем да ги заглушим. Ще им прережем езиците. Ще им счупим пръстите по ръцете", пишат още „Анонимните” и подчертават, че до момента са "унищожили над 400 ислямистки сайта".

 

Почти в същото време хърватските „Анонимни” разпространиха списък с имената на лица, за които се твърди, че са свързани с терористични групи. В списъка фигурират имената на 80 души. Те обявиха "война на босненските ислямисти".