„Анонимните” вече обявиха начало на атака срещу всички ислямистки сайтове на Балканите

Хърватската група „Анонимните” публикуваха списък на хора, свързани с „Ислямска държава”, предаде БТА.

 

Още в петък следобед „Анонимните” обявиха началото на атаката срещу всички ислямистки сайтове на Балканите.

 

Хакерите от Босна и Херцеговина предупредиха джихадистите, че ще „свалят всички техни сайтове и профили в социалните мрежи”, съобщи БГНЕС.

 

Техните колеги от Хърватия обявиха списък с имената на хора, които са свързани с терористични организации и групировки.

 

„Операцията в Босна и Херцеговина има за цел да разкрие всички терористи, муджахидини, техни симпатизанти, легални или нелегални. Заедно с това ние ще обявим техните имена", пише в съобщението на „Анонимните” от Босна. В него се подчертава, че „атаките им ще бъдат безмилостни".

 

„Ние не забравяме. Ние не прощаваме", пишат още „Анонимните” от Сараево.

 

Според тях „ „Ислямска държава” използва слабостите на полицията и на разузнавателните служби в различни държави по света и атакуват там където най-много боли”.

 

„Ние нямаме патрони за стрелба срещу тях. Но можем да ги заглушим. Ще им прережем езиците. Ще им счупим пръстите по ръцете", пишат още „Анонимните” и подчертават, че вече са „унищожили над 400 ислямистки сайта".

 

Почти в същото време хърватските „Анонимни” разпространиха списък с имената на лица, за които се твърди, че са свързани с терористични групи. В списъка фигурират имената на 80 души. Те обявиха „война на босненските ислямисти".