Четирима от задържаните са били изпратени в Будапеща

 

Унгарската полицията е арестувала шестима души по време на антитерористична операция, съобщи агенция "Ройтерс", цитирана от агенция "Фокус".

Още по темата

 

Четирима от задържаните са били изпратени в Будапеща. В техния автомобил били открити експлозиви. По време на последвалото претърсването на дома им били намерени и няколко самоделни взривни устройства.

 

Полицията арестува още двама души, в чиято кола били открити оръжия и боеприпаси. Двамата са официално поставени под арест, съдбата на останалата част ще бъде решена от съда в сряда.

 

Припомняме, че на 23 ноември в Белгия задържан мъж бе обвинен за участие в смъртоносните актове в Париж. Заподозреният, чието име белгийската полиция засега не съобщава, е един от 16-имата арестувани в неделя. Двама вече бяха освободени, а разпитите на останалите 15 продължават.

 

В същото време нивото на тревога в Брюксел остава най-високото - четвърта степен, докато в останала част от страната е трета степен.

 

По думите на премиера потенциална цел на терористите са големите търговски центрове, търговските улици и обществения транспорт. Въпреки това училищата и метрото ще отворят отново днес. Линиите на подземната железница обаче ще заработят една по една.

 

Припомнете си основните факти по случая в прикаченото видео: