Талашитени табла, останали от изборна секция, се срутили и затрупали първокласника...

Седемгодишно момче от Рудозем е със счупен таз след инцидент в местното училище. Талашитени табла, останали от изборна секция, се срутили и затрупали първокласника по време на междучасие. Няма опасност за живота му. Регионалният инспекторат по образование започна спешна проверка на случая.

 

Детето е настанено за лечение в смолянската болница. Разстроен от случилото се, малкият Лъчезар избухваше в плач при всеки опит да разкаже за инцидента.

 

Още в шок родителите отказаха да коментират случилото се. Но бяха категорични, че вина носи училищното ръководство. Вина за случилото се пред \"Новините на Нова\" пое директорката на училището, която пристигна на свиждане при първокласника.

 

\"Във фоайето на училището останали табла от изборите, които ние премахнахме от изборната стаичка. Прибрани в един коридор. Моя е грешката, че не са прибрани. И разбира се, и на други институции. Но засега аз поемам вината. Предполагам, че ще има проверка и мисля, че ще заема най-достойната позиция смятам, че не съм недостоен човек\", каза Данка Чакърова, директор на СОУ \"Свети Кирил и Методий\".

 

Според лекарите състоянието на детето е стабилно. Предвид възрастта му се очаква травмата да няма трайни последствия.