Това е политическа поръчка, убеден е политикът

 

 

"Това, че съм бил незаконно подслушван, е политическа поръчка. Ще си потърся правата по съдебен път". Това заяви за „Здравей, България” заместник-председателят на Народната партия „Свобода и достойнство” Касим Дал по повод разкритията, че е бил подслушван със специални разузнавателни средства. Причината била анонимен сигнал, в който се твърди, че е бил готвен атентат срещу Лютви Местан и Делян Пеевски. 

Още по темата

 

В отговор на въпроса кои са лицата, които възнамерява да съди, политикът заяви: "Знае се кой е бил шеф тогава, знае се кои са били министри на вътрешните работи и кой е бил главен секретар на МВР". 

 

По думите му от Националното бюро за контрол по СРС-тата са го уведомили, че срещу него са били използвани специални разузнавателни средства. Той посочи, че първите два месеца са били законни, но след това подслушването е било удължено с още четири месеца, което го е превърнало в нерегламентирано.

 

"Имена не се споменаха. Но това е разправа с политически врагове. А поръчката са я дали тези, които и тогава, и днес на власт. Защото в службите нищо не се е променило", заяви Дал.

 

Той поясни, че става дума за времето, в което са управлявали БСП, ДПС и "Атака", а служебен премиер е бил Пламен Орешарски.