Москва се надява, че ще бъде сформирана широка антитерористична коалиция

Видео: RUPTLY

 

„Създава се впечатлението, че турското ръководство съзнателно води руско-турските отношения до задънена улица, за което съжаляваме", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус".

 

„Все още не сме получили извинение за свалянето на самолета ни”, допълни той.

 

Според него действията на Турция са нарушение на международното право. Путин поиска Анкара да се извини и да накаже виновните.

 

Той отново нарече постъпката на Турция „необясним и предателски удар в гърба от тези, които считахме за партньори в антитерористичната борба”.

 

Путин изрази надежда, че ще бъде сформирана широка антитерористична коалиция, която да действа като единна сила и да поддържа Русия, уточняват ТАСС и БГНЕС. 

 


„Трябва да отбележа, че намирам за абсолютно необясними предателските удари в гърба от тези, които смятахме за съюзници и партньори в антитерористичната борба. Имам предвид инцидента със сваления руски самолет“, добавил е президентът.

 

Междувременно, премиерът Дмитрий Медведев обяви, че Русия подготвя икономически мерки срещу Турция заради свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турските ВВС над границата със Сирия в сряда.