МВР ще информира гражданите, ако се наложи процесът по регистрация да спре, съобщи Бъчварова

 

Още по темата

Регистрационните табели на автомобилите ще са с различна цена в различните части на страната. До това се стигна, след като опитите на МВР да избере нова фирма, която да изработва номерата, удариха на камък. Така отделните областни дирекции на полицията ще трябва да проведат отделни обществени поръчки, а това означава различни цени за различните краища на страната. 

 

Тези процедури ще са до 66 000 лева без ДДС и няма да могат да се обжалват. Прогнозите показват, че на места регистрацията може и да мине 50 лева при положение, че сега за табела се плаща 4.87 лева. 

 

 

Ресорният министър Румяна Бъчварова съобщи, че МВР ще информира гражданите предварително, в случай, че се стигне до техническа невъзможност за регистрация на автомобилите в КАТ.

 

„Опитваме се със средствата, с които разполагаме на регионално равнище, да осигурим необходимия брой. Възложила съм всеки ден да ми се докладва във всяка една област какво е положението, какви са мерките, за да не допуснем в края на годината да има напрежение", добави Бъчварова.