Франция ще отговори на нападенията с повече музика, концерти и спортни събития

 

Две седмици след кървавите атентати в Париж, френската столица сведе глава в памет на жертвите. С възпоменателна церемония бяха почетени 130-тимата убити при терористичните актове.

 

Около 1000 души почетоха паметта на загиналите при кървавите атентати в Париж. Сред присъстващите на церемонията бяха оцелели при терористичните актове и техни роднини, както и президентът на Франция Франсоа Оланд. 

Още по темата

 

„130 прекъснати живота, 130 разбити съдби, 130 изгубени усмивки. Свободата беше окървавена. Преди всичко аз ви обещавам, че Франция ще направи всичко възможно, за да унищожи тази армия от фанатици и убийци”, заяви френският президент Франсоа Оланд. 

 

Той обяви още, че Франция ще отговори на нападенията срещу заведения с повече музика, концерти и спортни събития. След това с минута мълчание беше почетена паметта на жертвите, а имената им бяха прочетени по време на церемонията.

 

Не всички семейства на загиналите при атентатите приеха поканата да участват в церемонията. Някои са отказали с мотива, че властите не са направили достатъчно, за да предотвратят подобни нападения след атентатите срещу „Шарли Ебдо” в началото на годината.