Движението по аутобана беше спряно за часове

 

Първият сняг и закъсалите тирове блокираха движението в участък от автомагистрала „Хемус” в петък вечер. Обстановката се усложни и от падналата мъгла и засиления трафик преди почивните дни.

Още по темата


За да може снегопочистващите машини спокойно да си свършат работата, отбиваха тежкотоварните автомобили в участък от магистралата. 


Общо 25 снегорина работиха по „Хемус”, в участъка от София до Ябланица.


Въпреки това, задръствания не липсваха. Колони от автомобили се образуваха след изходите на тунелите по магистралата, а тировете останаха отбити, докато обстановката се нормализира. На място полицаи контролираха движението. 


През цялата вечер поетапно се спираше движението в различни участъци, за да бъдат изчистени от снега. Автомобилите временно не се движеха през прохода Троян-Кърнаре, а тежкотоварните коли бяха отбивани в района на Област Монтана. Около 23.00 ч. и там трафикът беше напълно възстановен.


Най-тежко беше положението при Петрохан, където натрупа повече сняг. 


В нощта периодично ще се ограничава движението на камиони по републиканските пътища и магистрали, по които се извършва снегопочистване. Интензивни снеговалежи се очакват в Северозападна България и областите София и Перник.

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” уверяват, че имат готовност да се справят със зимната обстановка.