Той е издъхнал в близо до детска градина в квартал „Повеляново”

 

Жестоко убийство потресе Девня. 23-годишен мъж беше открит мъртъв до детска градина в квартал „Повеляново”, а друг е бил ранен при среднощен скандал в дискотека.


Истинска касапница се разиграва в ранните часове на деня край младежкия дом в „Повеляново”. Хората разказват, че убитият Мартин и прободеният в крака Руско се скарали с други мъже в заведението. Скандалът се пренесъл навън.


По разкази на свидетели Мартин бил застигнат от своите преследвачи в близост до детската градина. Бил наръган с нож няколко пъти, включително в сърцето. Приятелят му има прободна рана в бедрото и е със счупен нос.


Убитият младеж е от село Николаевка, раненият е от Суворово и е син на общински съветник. Не били конфликтни. 


Дискотеката, където се е разразил скандалът, се славела като свърталище на наркомани и побойници. Хората в „Повеляново” разказват, че тормозът със заведението е от години, но собствениците й – фамилията Славови, известни като Каламуците, били недосегаеми.


Сега хората се надяват дискотеката да бъде затворена. А полицията разследва кой е убил младия мъж. 


Репортер: Искра Урумова

 

Живеят ли със страх и постоянни побои хората в "Повеляново" и имало ли е чадър върху проблемната дискотека – темата продължава в „Събуди се” в неделя.