Атаката е насочена и към мен, коментира главният прокурор

 

Прокуратурата започна разследване на скандалните записи между двете съдийки Румяна Ченалова и Владимира Янева. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, но не пожела да обясни срещу кого се води разследването и по кой текст от наказателния кодекс. Стана ясно единствено, че ще се проверява и съдържанието на разговорите.


В него, припомняме, се споменават имената на премиера Бойко Борисов и Сотир Цацаров, както и на Ясен Тодоров от Висшия съдебен съвет.


Коментира се кой кого „е искал да опраска” и кой как се е опитвал да се спаси от наказание. Цацаров заяви и че, според него, тези записи са част от сценарии. А една конкретна политическа сила имала интерес от шума, който се вдига покрай записите.  

 

Цацаров коментира, че скандалът по-известен като „Яневагейт“ е свързан преди всичко с промените в Конституцията. „Това е атака срещу много други неща, сред които и аз, но аз не си мисля, че това е атака пряко и единствено само срещу мен. Казвал съм много пъти, че не съм привърженик на конспиративни теории”, каза главният прокурор.

 

„Сценаристите са тук в София. Този сценарий е задействан и ще продължи да действа, докато траят всички процедури свързани с измененията в Конституцията”, заяви Сотир Цацаров.

 

"Този сценарий цели да вдигне високо едно знаме, което да легитимира определена част от политическия спектър като истински, безупречни, непогрешими носители на единствената правда”, каза Цацаров.