Сигнал от рубриката "Моята новина"

 

Опасен светофар на едно от най-натоварените кръстовища в София. Уредбата свети едновременно и зелено, и червено, сигнализира наш зрител в рубриката "Моята новина". На кой сигнал вярват шофьорите - червен или зелен. 

 

Когато шофьор кара на чашка алкохол, на пътя става опасно. Още по-страшно е обаче, когато светофарът е "на градус" и подава объркани сигнали. Резултатът може да е фатален.

 

Вече втори ден светофарът, който грее като коледна елха в два цвята, опъва нервите на хиляди шофьори на едно от най-натоварените столични кръстовища - между улиците "Васил Кънчев" и "Резбарска". За няколкото часа, които екипът на Нова прекара в този район, на пътя възникнаха десетки опасни ситуации.


Ако на едно кръстовище светофарите не работят, по правилник шофьорите трябва да следват правилата на знаците и пътната маркировка. Този случай обаче е по-различен. Заради странните светлинни ефекти, цяло чудо е, че не се е стигнало до катастрофа. 

 

Ясно е, че светлинните ефекти на светофара не са част от коледната украса на столицата, а резултат от повреда. Това установи и дошлият на място екип от Столичната община, който разрови кабелите в таблото и спря дискотеката на кръстовището.

 

Те заявиха, че в момента го ремонтират и се надяват, че до 2-3 часа ще успеят да го оправят.