Разследващите не изключват версията за терористичен акт

 

Кърваво нападение в САЩ. 14 души загинаха, други 17 са ранени, след въоръжена атака с в социален център, в Калифорния.

 

Засега не са известни мотивите зад жестокото нападение. Разследващите обаче не изключват версията за терористичен акт. Стрелбата се различава от останалите масови убийства, извършвани през последните години в САЩ.

 

Докато в повечето случаи става дума за един извършител, нападателите от Сан Бернардино са двама и са били много добре подготвени. По всяка вероятност те са планирали дълго време масовото убийство в малкото калифорнийско градче.

 

Тази вечер се знаер името на извършителите – 28-годишният Саид Фараук, американски граждаин и 27-годишната Ташфийн Мелик. Двамата са били в женени. Имат и 6-месечна дъщеричка. Но не знаем защо.

 

Всичко започва на коледното парти на общинската служба по здравеопазване на градчето Сан Бернардино. Саид Фараук е там, той работи като инспектор в службата. След скандал Фараук напуска партито, а малко по-късно се връща с жена си и открива огън.

 

Нито роднините му, нито властите все още знаят защо той е действал по този начин. Двамата с  Ташфийн са били в пълно бойно снарежение – два пистолета, 2 пушки, облечени с военни дрехи и бронежилетки,а свидетели са  запечатали ужаса в сградата.

 

Гледайте кадрите! 

 

Репортери: Ясен Дараков, Александрина Аврамова