Ще "падне ли главата" на просветния министър?

 

"Ако става дума за някакво битово недоразумение и това може да махне един министър, значи живеем в побъркана държава. В нападение съм". Това заяви за "Здравей, България" образователният министър Тодор Танев по повод слуховете, че от ДСБ искат оставката му.

Още по темата

 

Интригата тръгна от изявление на Даниел Вълчев от "Движение България за гражданите", според който на закрито заседание Радан Кънев е поставил въпроса за отстраняването на Танев. 

 

"Министерството на образованието направи нещо, което действително би следвало да се оцени. Имаме много работа", категоричен беше Танев. 

 

Той потвърди историята за секретарката Ралица Кирилова, която е казала, че иска него да го няма, когато се върне от отпуск. 

 

"От първия ден, в който съм на поста си, атаките срещу мен не са спирали. Аз си гледам работата. И колкото повече го правя, толкова по-неудобен ставам, защото затягаме кранчетата", категоричен беше той. 

 

"Наужким съм поставен в една лодка, която се клати. Не виждам причина в момента да се говори за министерството на моя екип, който работи чудесно. Това ми е вероятно 370-и ден на атака, в която аз съм сам", смята той.