Премахването на японските вишни разбуни духовете през лятото

 

С нови светещи дървета се сдоби бившият Японски хотел в София. През лятото обществото беше възмутено от решението на новия собственик - един от най-големите хотелиери в страната Ветко Арабаджиев, да изкорени японските вишни пред хотела. Сега обаче духовете са разбунени заради коледната украса във вид на изкуствени дръвчета, засадени с винтове на тротоара. 

Още по темата


В началото на август Арабаджиев изкорени японските вишни и бе глобен от кметството в район „ Лозенец” с 50 000 лева.


Хотелиерът обжалва санкцията и тя все още не е платена, съобщиха за Нова от Столичната община. А докато тече спорът за изкоренените вишни, нови дръвчета изникнаха пред хотела - буквално изпод плочките на тротоара. Изкуствените овошки се оказаха коледна атракция и предизвикаха бурни коментари.

 

Според един от създателите на хотела - архитект Атанас Динев, това е кощунство. Не така смятат от управата на хотела. Според тях коледната украса е модерна и е на световно ниво. 

 

А вишните, които се оказаха ябълката на раздора, всъщност са културно наследство – подарък са за София от японското правителство, направен при изграждането на хотела Калина Паскалева.

 

Вишните ни се намират в специални парници и се съхраняват там до момента, в който ще бъдат посадени в японсаката ни градина. В момента времето не е подходящо за това”, обясни Калина Паскалева, представител на управата на хотела.

 

Попадали ли сте на подобни абсурди? Изпратете ни вашите кадри в "Моята новина".