"Има доказателства, че стрелбата е била планирана", съобщиха разследващите

 

"Въз основа на информацията и фактите, които имаме към момента, разследваме стрелбата в Сан Бернардино, Калифорния, като терористичен акт”, обяви Дейвид Боудич, помощник-директор във ФБР. 

Още по темата

 

"Разполагаме с доказателства, че стрелбата е била планирана, открихме експлозиви и множество оръжия в дома на двамата нападатели. В контейнер за боклук открихме два мобилни телефона, които бяха счупени, но ние работим по възстановяване на цялата информация, намираща се в тях” , каза още Боудич. 

 

Разследващите обаче не са открили доказателства нападателите от Сан Бернардино да са свързани с ИДИЛ. При обиска в дома на двамата съпрузи Саид Фарук и Ташфин Малик не са били открити никакви уличаващи факти. 

 

Малик е родена в Пакистан и се е преместила в Саудитска Арабия, където се омъжила за Фарук. Съпругът й бил американски гражданин, роден в щата Илинойс в семейство на пакистански имигранти. След стрелбата в социалния център двойката избяга, но бе застреляна от полицията след кратко преследване с автомобил.

 

Полицията позволи на медиите да влязат и да снимат дома на двамата съпрузи, които убиха 14 души преди дни в малкото калифорнийско градче. Вижте какво успяха да заснемат фоторепортерите!

 

Видео: Ruptly