Няма пострадали, но всички хора са евакуирани

 

Мощен взрив разтърси блок 458 в столичния квартал "Младост 4" около 23:30 часа в петък вечерта. Взривната вълна била толкова силна, че живеещите в блока били отместени от място. Според тях, става въпрос за взрив поставен пред вратата на един от апаратаментите.
 

"Седя и чувам някаква огромна експлозия. Обръщам се и гледам някакъв прах, все едно са гръмнали тръбите. Отначало първата ми реакция беше, че е гръмнал бойлер или нещо, обаче после видяхме, че вратата беше гръмнала", разказа очевидец на взрива късно снощи.

 

Няма пострадали, но всички хора от блока са помолени да не излизат от домовете си. По данни на свидетели разпитват мъж, който живее в същия блок, а преди време колата на същия собственик е била взривена. Тази информация обаче официално не е потвърдена.

 

В апартамента, пред вратата на който е бил взрива, са били жена с малко дете. На етажа е имало и три газови бутилки на етажа. Една от версиите, по които разследващите работят е умишлен взрив, тъй като малко преди това от входа излязъл непознат мъж, който нямал ключ, за да си отключи входната врата отвътре.

 

"Чух падане на стъкла. Това ме събуди. Нямам представа какво точно се е случило. Полицаите казаха, че нещо е гръмнало на третия етаж. Не знам подробности. От първия до последния етаж на сградата дограмата е счупена, стъклата са на земята. Полицията дойде и ни предупреди да не излизаме от домовете си", обясни тази сутрин един от съседите в блок 458.

 

През цялата нощ достъпа до входа, в който е станала експлозията остана ограничен. Бяха допускани само живеещите в него. След проверка на документите за самоличност, жителите бяха съпровождани до апартамента си от полицията.

 

Часове по-късно от МВР излязоха с официална информация, качена на сайта на министерството: "Сигналът за взрив пред апартамент в столичния квартал "Младост 4 бил" е подаден около 23,30 часа. На място веднага се отзовали полицейски екипи, които отцепили района и извършили оглед. Столичните полицаи разпитали семейството, обитаващо жилището. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. Работата по случая продължава".

 

 

Подробности гледайте в прикачените видеофайлове.