От ФБР разпространиха снимки на терористите от Сан Бернардино

 

Евакуация в Сан Бернардино заради семейството, извършило терористичния акт в града. Съмнителен пакет адресиран до двойката терористи опразни офисите на куриерска фирма. За щастие се оказа, че взривно устройство няма.


ФБР разпространи снимки на терористите от Сан Бернардино. За сега властите твърдят, че семейството е действало самостоятелно и не е част от по-голям заговор.


„Дотук няма индикации тези убийци да са част от по-голяма група или терористична клетка. Нямаме доказателства да са част от мрежа”, обясни Джеймс Коуми от ФБР.


Но местни медии твърдят, че има доказателства, че семейството терористи са били във връзка с радикални организации отвъд Океана. Според Лос Анджелис Таймс, Саид Фарук имал контакти с действащия в Сирия фронт Ал Нусра и сомалийската групировка Аш Шабаб. Както за роднините на двойката, така и за техните близки и познати, терористичната им дейност е пълна изненада.


„Те изглеждаха като обикновена млада двойка професионалисти. Мъжът имаше добра кредитна история. Изглеждаха нормални. В района има много хора, които работят за службата, в която е бил и той. Не мога да го отлича по никакъв начин”, обясни Дойл Милър, хазяин на двойката терористи.

 

Репортер: Ясен Дараков


Припомнете си основните факти по случая: