Хората са убедени, че полицията не е задържала всички извършители на престъплението

 

Протест затвори пътища в Девня. Стотици се събраха пред полицията с искане за справедливо наказание за убийство. Причината - жестоката смърт на 23-годишния Мартин Тодоров. Той беше нападнат и убит в двора на детска градина в града, дни преди сватбата си. 

Още по темата

 

Протестиращите са убедени, че има и други виновни за убийството, освен задържания Виктор Панайотов.  „Всички жители на Николевка настояват за справедлива присъда. Виновникът не е само един, тъй че просто искаме всички да се открият”, коментира кметът на селото Елена Митева.

 

Хората смятат, че подстрекатели на убийството са фамилия Славови, известни като собственици на скандалната дискотека в квартал „Повеляново”. Един от синовете им – Деян, е свидетел в разследването. След случилото се обаче телефоните им остават изключени. Безуспешни бяха и опитите на екипа ни да ги открие.

 

Протестиращите са категорични, че искат независима проверка на дейността на полицията в Девня. Според тях е имало чадър над фамилия Славови. След убийството, новият кмет на Девня Свилен Шитов разказа, че фамилията дължи на общината над 25 000 лева - пари за неплатени наеми, ток и вода на дискотеката. Досега, обаче, никой не бил търсил парите.  Засега заведението остава затворено.

 

Репортер: Искра Урумова