Служителят на БДЖ бил повикан извънредно на работа

 

Пиян помощник-машинист на влак беше арестуван в събота вечер, след като подаде фалшив сигнал за бомба в товарен влак на жп гара „Кулата”.


Трябва да се обърне особено внимание на обучението, през което минават служителите на БДЖ. При нарушение на служебните задължения трябва да се прилагат по-строги наказания”, коментира в ефира на предаването „Часът на Милен Цветков” координаторът на „Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт” Веселин Кирев.


Представителят на синдиката на БДЖ Петър Бунев заяви, че причината да се случват подобни нередности е свързана най-вече с подбора на кадри. Той поясни, че всички служители минават през психотест и той не е просто формален. 


Според експерта по сигурността Николай Русатев в събота вечер машинистът не искал да ходи на работа, тъй като имал имен ден в неделя. И добави, че са го извикали по спешност и това вероятно го е провокирало да подаде фалшивият сигнал за поставено взривно устройство.


Още по темата гледайте във видеото. 

 

Миналия месец фалшив сигнал за бомба, подаден от пиян полски пасажер, приземи извънредно самолет на летището в Бургас. Припомнете си историята във видеото по-долу: