Предстои Реформаторите да решат дали ще останат в управляващата коалиция

 

Радан Кънев излиза сам в опозиция. Това заяви самият той в кулоарите на парламента. Въпреки това той остава във всичките си постове в Реформаторския блок. Той обясни, че ГЕРБ вече не могат да разчитат на него. 

 

Найден Зеленогорски обясни от своя страна, че изобщо не са коментирали подобен казус и тепърва ще решават каква ще е съдбата на Реформаторите и дали ще останат в управляващата коалиция. Първо решение дали минава в опозиция ще вземе цялото ДСБ до края на седмицата. 

Още по темата

 

"Никога не блъфирам, така че от настоящия момент правителството на Борисов не може да разчита на моята подкрепа в лично качество като български народен представител. Това е позиция, която съм заявявал многократно, с оглед на днешното парламентарно поведение на ГЕРБ, а тя е 100%-ова, имаше други възможности, дадохме на колегите от ГЕРБ и друга възможност да покажат определена солидарност със собствения си подпис, не с нас”, заяви Кънев. 

 

"Доверието от моя страна е напълно разрушено, имаше безкрайно много поводи да бъде наранено през изминалите месеци, но в момента е напълно разрушено, така че това, което мога да кажа сега, е, че аз съм опозиционен депутат в 43-ия парламент. Оттук нататък искам да кажа, че това мое лично решение е нещо, за което съм уведомил и ръководството на ДСБ, и ръководството на РБ, и Бойко Борисов”, поясни Радан Кънев. 

 

По думите му оттук нататък следват политически решения на ДСБ и на РБ и поясни, че няма да притиска никого.

 

"Лично за себе си мога да кажа, че всички компромиси, които сме направили до момента, а те са огромни, и цялата подкрепа за едно доста съмнително по характера си управление, бяха в името на едно нещо, и то е на успешно прокарване на съдебната реформа във варианта на подписания от над 180 народни представители компромис. Аз няма как да бъда в едно мнозинство с хора, които са ме излъгали”, завърши Радан Кънев.

 

Видео: БГНЕС

 

Преди това правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка. Това обяви самият той след разгорещена дискусия за промените в Конституцията.

 

"Въпреки отправените сигнали и послание, че независимостта на съда и прокуратурата не е гарантирана, остава съмнението, че в България  върховенство има прокуратурата. Поради това не мога да изпълнявам повече своите конституционни задължения", заяви Иванов в парламента и напусна залата. 

 

Той допълни, че си прави най-хубавия подарък за Коледа и че е взел решението още в първия ден, когато са започнали реформата.

 

Припомнете си коментара на Радан Кънев за разпределението на квотите във ВСС: