Не даде ясен отговор на това с кого управляват - с Реформаторите или с ДПС

Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ са гласували "за" предложението на АБВ, защото в първоначално разписания вариант за прокурорската колегия - професионално избраните членове да са равни по брой на избраните от парламента - не могли да постигнат конституционно мнозинство. 

 

Затова и решили да подкрепят нещо, което може да събере такова. Цветанов заяви още, че Христо Иванов продължава да се ползва с подкрепата на ГЕРБ, но не даде ясен отговор на това с кого управляват - с Реформаторите или с ДПС. 

 

Цветан Цветанов отрече и всякакви зависимости от главния прокурор. "ПП ГЕРБ не е зависима от главния прокурор. „Аз съм едно доказателство за това. При положение, че имах повдигнати три обвинения, смятате ли, че под някаква форма можем да бъдем зависими от главния прокурор”, попита Цветанов. 

 

На въпроса дали вече е разговарял с министър-председателят Бойко Борисов по повод на подадената оставка, той отговори: „Да, разговарях. В днешния ден, през цялото време държим връзка, защото за мен е важно конституционните промени да станат факт и да търсим широка парламентарна подкрепа, която сме я търсили и до сега”. Той допълни, че не коментирал с премиера Борисов дали оставката на правосъдния министър ще бъде приета.