"Премиерът има правило, че няма неприета оставка", заяви правосъдният министър

Видео: БГНЕС

 

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на правосъдния министър Христо Иванов. "Премиерът има правило, че няма неприета оставка - която му е подадена и не я е приел. Така че аз не съм и очаквал различно развитие" съобщи Иванов, малко след като излезе от сградата на Министерския съвет. 

 

Срещата между двамата се състоя в Министерския съвет в 15,45 ч., минути след като намерението за оставка беше обявено от парламентарната трибуна.

 

Иванов заяви, че ще бъде последван и от тримата си заместници Петко Петков, Вергиния Мичева-Русева и Андрей Янкулов, които го придружиха на срещата при премиера. "Обемът на реформите, които трябваше да се случат, беше ясен от самото начало и от самото начало поех поста с ясното условие, че реформата трябва да се случи в този вид, в който е уговорена при стартирането на кабинета", добави Иванов, цитиран от Дарик радио.

 

"Няма причина да оставам на поста си. За съжаление, свръховластяването на главния прокурор и нежеланието на политиците да погледнат в тази тема доведе до изчерпването на политическия ресурс, с който реформата в съдебната система може да се случи", каза още Иванов.

 

Премиерът Борисов посочи, че министър на правосъдието ще бъде предложен на Народното събрание за избиране след консултации между партиите в коалицията. Борисов и Иванов взаимно си благодариха за добрата съвместна работа и си пожелаха да продължават да работят в сътрудничество.

 

 

Източник: Dariknews.bg