В рамките само на два дни той открадна козметика за над 1000 лева

 

Сериен обирджия напада аптеки в София. В рамките само на два дни той открадна козметика за над 1000 лева. Потърпевшият собственик пусна записите от охранителните камери в интернет с надежда някой да разпознае извършителя. 

 

30 секунди - точно за толкова време крадец успява да отмъкне луксозна козметика за стотици левове от аптека в кв. „Хиподрума”. Охранителните камери запечатват същия мъж час преди самия обир. 

 

Крадецът първо е проучил кои са най-скъпите продукти, предлагани в аптеката и при следващото си влизане е взел именно от тях. Проучването започва с дълго оглеждане на рафтовете с козметика и внимателно пипане с ръкавици. Това буди подозрение от страна на служителите. Никой обаче не реагира и мъжът излиза необезпокоявано. В продължение на час обаче обикаля около обекта в изчакване на подходящия момент. 

 

За да избегне системата, сигнализираща при кражба, мъжът държи откраднатите комплекти високо над главата си. Два дни по-късно "жертва" на същия крадец става и друга аптека от веригата - този път в квартал „Банишора”. Сценарият на действие е подобен, а целта отново са най-скъпите комплекти с козметика. 

 

В аптеките рядко има жива охрана, а персоналът е предимно от жени. Собственикът е пуснал записите от камерите и във Facebook с надежда някой да разпознае лицето от кадрите и да сигнализира органите на реда. 

 

Репортер: Ивомира Пехливанова