Засега няма информация за оттеглянето на още министри, поясни Цвета Караянчева

 

Коалицията е стабилна”, заяви в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. Засега няма информация за оттеглянето на още министри, каквито слухове се появиха. 

Още по темата

 

"Една оставка винаги създава проблеми”, коментира тя, след като вчера правосъдният министър Христо Иванов напусна поста си. Веднага след това Радан Кънев от Реформаторския блок излезе сам в опозиция.

 

На въпрос дали би подкрепила Меглена Кунева за министър на правосъдието, тя заяви, че от ГЕРБ ще направят своето предложение за поста, но ако Бойко Борисов подкрепи нейната кандидатура, всички ще го направят.

 

Относно подкрепата от страна на ГЕРБ на предложенията на АБВ за прокурорската поправка, Цвета Караянчева обясни, че се е оказало, че само те и Реформаторите ще подкрепят предложения от тях текст, а този на АБВ е имал по-голяма подкрепа.

 

"След като се знаеше, че това е исторически компромис и реформа на Христо Иванов, защо г-н Кънев не прекара тези два месеца в убеждаване на останалите политически сили в правотата на тази идея. Всичко е въпрос на диалог. След като това ти е кауза, трябва да направиш всичко възможно, за да убедиш АБВ да си оттеглят предложението, както и Патриотите да се откажат да ги подкрепят", каза Караянчева.

 

Тя предположи, че до края на седмицата ще има предложение за нов правосъден министър.