Премиерът коментира приетите от парламента промени в Конституцията

Видео: БГНЕС

 

"Благодаря на парламента, че в сряда демонстрираха толкова голямо единство и стабилност", заяви премиерът Бойко Борисов.  

Още по темата

 

Премиерът присъства на подписването на Окончателното инвестиционно решение за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция-България. „Ако нямаше правителство и парламент, днес нямаше да го има това", коментира Борисов. 

 

"В момента подменяме компресорите и инсталациите. С решение на Министерския съвет сме дали на Министерството на енергетиката гаранция за 215 млн. лева за изграждането на нашите 181 километра от газовата връзка, на гръцка територия трасето е дълго 31 километра", обясни той.

 

"Тези 3 млрд. куб. метра са ни необходими, за да си отдъхнем, че има диверсификация и че ако някой се ядоса и спре кранчето от Украйна, ние няма да изпаднем в състоянието, което като кмет на София изпаднах да гледам как града ми изстина в най-големия студ. Ако не беше тогава мазутът в старите котли, не знам как щяхме да изкараме зимата. Още падат сажди от небето, колко мазут изгорихме”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". 

 

В сряда заради факта, че парламентът не подкрепи поредица предложения за промени в Конституцията, правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка: