Фалшиво съобщение беше разпратено до медиите

 

„Движение България на гражданите” не може да продължи да крепи парламентарното мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи”. Това съобщение беше разпратено до медиите от официалния мейл на пресцентъра на Движението. От ДБГ обаче заявиха за Нова, че мейлът им е бил обект на хакерска атака.

Още по темата

 

В съобщението, изпратено от хакерите, пишеше още: "От днес, 10 декември, депутатите от Движението „считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС, и оттеглят подкрепата си към управляващите"

 

Според съобщението от Движението искат от всички министри, зам.-министри и други членове на изпълнителната власт да напуснат постовете си.

 

„Нито председателят на ДБГ Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство”, пишеше в хакерския мейл.

 

Около час след кибератаката от партията обявиха, че са сигнализирали ДАНС за посегателството срещу канала им за кореспонденция.

 

Даниел Вълчев определи случилото се като „една най-обикновена хакерска атака”.

 

„Разбрах, че е разпратено фалшиво съобщение. Доколкото знам, колегите, които са били на заседание на ДБГ и са предприели мерки”, каза Вълчев пред БГНЕС.

 

Той обясни, че Меглена Кунева е говорила с главния прокурор, шефа на ДАНС и министър-председателя по случая.

 

„Това си е живо безобразие”, подчерта Вълчев.

 

„По-любопитен е въпросът кой има интерес от тази работа. Нищо не предполагам засега, защото съм далече. Ще се прибера в неделя и другата седмица съм на разположение”, добави Даниел Вълчев, който е извън страната. 

 

 

Припомняме, че при обсъждането на промените в Конституцията в сряда се стигна до ожесточени дебати, по време на които министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, а Радан Кънев излезе сам в опозиция. Той обясни, че ГЕРБ вече не могат да разчитат на него.