Не е обсъждано друг министър да подава оставка, каза още той

 

Лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски заяви, че не е обсъждано той или някой друг от министрите да подава оставка след напускането на Христо Иванов.  СДС няма да излезе от Реформаторския блок, допълни той.

 

Още по темата

Лукарски твърди, че няма опасност от трусове в коалицията след изненадващото гласуване за прокурорската колегия във ВСС, и не намира аргументи за напускане на властта. 

 

"За съжаление има мачове, които се губят в едно първенство", така Лукарски коментира гласуването в сряда. Лукарски не намира поведението на ГЕРБ като "бламиране на съдебната реформа".

 

Решението на Радан Кънев да мине в опозиция определи като личен избор. Божидар Лукарски отрича да е имало натиск към Реформаторския блок да гласуват за предложението на АБВ. 

 

По повод твърденията на Христо Иванов, че премиерът му е казал, че промените в Конституцията трябва да се съгласуват с главния прокурор, Лукарски не пожела да коментира "разговори, в които не е участвал". СДС няма да предлага кандидатура за правосъден министър. По повод протестите икономическият министър коментира, че хората имат право да протестират.

 

Атмосфера от снощните протести си припомнете тук: