Това предизвика полемика под публикацията в социалната мрежа

Зам.-председателят на ДСБ и здравен министър Петър Москов публикува на страницата си във Facebook песента My Way" ("Моят път") на Франк Синатра преди ръководството на партията да реши дали да остане в управлението.

 

"Преди 100 години на този ден се ражда Франк Синатра. Появява се на този свят в безнадеждно място в Ню Джърси... Дните от календара не са за умиране.Те са за раждане и за надежда или за спомена за нея. Да ти напомнят да следваш пътя си дори когато всички казват, че има други пътища към храма. И дори да не приемат решенията ти и въпреки помията да се усмихнеш, за Франк", написа Москов. 

 

Това предизвика полемика под публикацията в социалната мрежа. Някои изтълкуваха думите му като индикация, че е взел решение да остане в кабинета и го поздравиха, а други го призоваха да си подаде оставката.

 

По-рано в предаването "Събуди се" депутатът от ДСБ Атанас Атанасов заяви, че нагласата в партията е всички да последват лидера си и да излязат от управлението:

 

 

Припомняме, че днес светът отбелязва днес 100-годишнината от рождението на легендата Франк Синатра. Някои го наричат най-великия шоумен на ХХ век. Една награда "Оскар", 13 награди "Грами", 58 филма и над 250 милиона продадени плочи, четири съпруги, три признати деца и едно непризнато - така вероятно би изглеждал животът на Франсис Албърт Синатра в числа. Но неговата артистична личност не може да бъде измерена само с тях, защото той пише историята на американската музикална култура цели 60 години. 

 

Сред многото интересни аспекти от живота му един по-малко известен факт е, че името му се свързва с падането на комунистическите правителства в Източна Европа в края на 80-те години на миналия век. Доктрината "Синатра" е термин, с който се нарича новият външнополитически курс, обявен от Съветския съюз през есента на 1989 г., и характеризиращ отказа на СССР да запази на всяка цена влиянието си над страните от социалистическия блок. 

 

"Знаете Франк Синатра и песента му "I Did It My Way" ("Направих го по моя начин"). Сега Полша и Унгария го правят по техния начин", казва Генадий Герасимов, говорител на руското външно министерство през 80-те години