След разследването на Нова беше уволнен директорът на горско стопанство "Чепино"

 

„Преди два месеца със заместник-министъра на земеделието и храните Георги Костов бяхме запознати какво се случва в горите край Велинград”, обясни в „Здравей, България” Красимир Каменов, заместник-председател на Изпълнителната агенция по горите. 

Още по темата

 

„Имаше сигнал от началника на един от участъците Любомир Аршинков. С Георги Костов бяхме по други задачи в тази част на страната и минахме и през този обект. Установихме два вида нарушения. Открихме 16 отсечени дървета без марка, което е криминално деяние. Това нарушение е дадено на прокуратурата, защото всяка незаконна сеч е престъпление по Наказателния кодекс. Освен това е била извършвана и редовна сеч, но не по правилата”, обясни Красимир Каменов.  

 

„Недопустимо е поведението на директора на горското стопанство, показано в разследването на Нова телевизия”, коментира още той.

 

Директорът на горското стопанство, в което са открити нарушенията, беше уволнен след разследване на Марин Николов. В разговор пред скрита камера същият горски шеф призна, че фирмата е „наша”, оставена да работи без притеснения.

 

Вижте цялото разследване на Марин Николов: