„Вярвам, че мнозинството е стабилно”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ

 

„Несъстоятелно е да говорим за извънредни избори, защото днешното управление няма алтернатива”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Вярвам, че мнозинството е стабилно”, заяви той. 

Още по темата

 

„От гледна точка на сигурността и стабилността на държавата по-добре е да няма избори. Ако отидем към предсрочни избори, ще имаме служебно правителство и 3-4 месеца държавата ще бъде блокирана”, коментира още Цветанов.

 

„Ако започнат процесите за умишлено и съзнателно дестабилизиране на държавата, не виждам причина да не отидем към предсрочни избори”, добави той. „Радан Кънев вече стартира своята президентска кампания”, коментира Цветанов и попита: „Ако „БСП лява България” внесе вот на недоверие за здравната реформа, Радан Кънев и Реформаторският блок как ще гласуват".

 

„Аз съм убеден, че Меглена Кунева и Божидар Лукарски са достатъчно отговорни и ще вземат правилното политическо решение, както за държавата, така и за техните политически формации”, каза още заместник-председателят на ГЕРБ. „Аз не смятам, че симпатизантите и членове на ДСБ стоят твърдо зад решението на Радан Кънев, което беше публично оповестено”, коментира още той.

 

„Петър Москов е министър на ДСБ. Той е член на ДСБ. Партията има и други представители в изпълнителната власт”, заяви Цветан Цветанов. Той коментира и колко близки са здравният министър Петър Москов и премиерът Бойко Борисов:

 

„Когато работиш в един екип, близостта става по-истинска, но това не трябва да минава през призмата на някакво приятелство. Това, което обединява премиера и Петър Москов, са националните интереси за стабилността на държавата. Премиерът е приятел с много хора в управлението и извън управлението”.