Очаква се по случая да има и съдебен процес

 

Полицаи задържаха наглия обирджия на столични аптеки след серия от репортажи по темата. Информацията съобщи лично собственикът на аптеките Георги Калинов в специално благодарствено писмо. Засега от МВР не съобщават името на извършителя. Очаква се по случая да има и съдебен процес.

 

Още по темата

Припомняме, че в рамките на два дни той открадна козметика за над 1000 лева. Потърпевшият собственик Георги Калинов пусна записите от охранителните камери в интернет с надежда това да помогне на разследването и извършителя да бъде разпознат по-бързо.

 

„Лицето е едно и също. Чрез Facebook сме намирали крадци, които дори сами идват да си признаят за кражбата. Очакваме и сега реакцията на полицията. Имали сме и случаи, когато са връщали откраднатата стока”, коментира на 9 декември за „Здравей, България” Георги Калинов, собственик на аптеките.

 

30 секунди - точно за толкова време крадецът успява да отмъкне луксозна козметика за стотици левове от аптека в кв. „Хиподрума”. Охранителните камери запечатват същия мъж час преди самия обир.

 

Крадецът първо е проучил кои са най-скъпите продукти, предлагани в аптеката, и при следващото си влизане е взел именно от тях. Проучването започва с дълго оглеждане на рафтовете с козметика и внимателно пипане с ръкавици. Това буди подозрение от страна на служителите. Никой обаче не реагира и мъжът излиза необезпокоявано. В продължение на час обаче обикаля около обекта в изчакване на подходящия момент.

 

За да избегне системата, сигнализираща при кражба, мъжът държи откраднатите комплекти високо над главата си. Два дни по-късно "жертва" на същия крадец става и друга аптека от веригата - този път в квартал „Банишора”. Сценарият на действие е подобен, а целта отново са най-скъпите комплекти с козметика.

 

В аптеките рядко има жива охрана, а персоналът е предимно от жени.