Дарете малкия Ради с надежда за по-добър живот

 

12-годишният Радослав Борисов от Велико Търново е едно от децата, включени в благотворителната кампания „Българската Коледа”.

Още по темата

Малкият Ради страда от мускулна дистрофия тип Дюшен и се нуждае от средства за лечение. Необходим е и ортопедичен корсет, който той трябва да носи денонощно, защото вече е получил изкривявания от болестта. 

 

Родителите на Ради разбират, че детето им има някакъв проблем, когато става на три години.


„Започна да ходи на пръсти и ние видяхме, че има някакъв проблем. Той продължи с всяка изминала година все по-нагоре да стъпва на пръсти, петата много се отлепи от земята, докато в първи клас, когато трябваше да тръгне, на 14 септември  той напълно спря да ходи”, разказва Светла Цанева – майка на Радослав. 


Тогава лекарите поставят страшната диагноза – мулскулна дистрофия, тип Дюшен. 
Ради се нуждае от интензивно лечение, ежедневни рехабилитационни грижи, както и от ортопедичен корсет.


„Този корсет струва 560 лева. Аз нямам толкова пари. Нуждата от този корсет е да стои гръбнакът му изправен, даже трябва и с него да спи. Получи се леко изкривяване на гръбнака от самото стоене, той е постоянно седнал и това ни е много нужно", споделя Светла. 


За Коледа Ради пожелава на себе си и на всички хора по света единствено здраве: „Всички хора да са живи и здрави, да имат весела Коледа, щастлива, да я прекарат със своите роднини и приятели Коледата и да са много добри всички хора по света!"
 

Всеки от нас може да направи дарение от 1 лев и 20 стотинки, като изпрати SMS на номер 1117.

 

Репортер: Кремена Недялкова