Той бил заловен от сина на мъжа, когото измамил

Районната прокуратура в Кубрат внесе обвинителен акт срещу 35-годишен телефонен измамник.  Иван Василев от село Камен е успял да вземе 8000 лева, представяйки се за полицай. 

Още по темата

 

На 27 май 2015 г. той се обадил на мъж от Кубрат и успял да го убеди, че е племенникът му, живеещ в чужбина. Мнимият племенник поискал от чичото да вземе 38 000 евро от хора, които ще му ги донесат, като плати за това 8000 лева. Малко по-късно мъжът получава от същия мобилен телефон поредното обаждане, но този път от името на полицията, която уж подслушвала разговора. 

 

Представена била нова версия, според която мъжът е трябвало да излезе пред дома, който бил обграден с полиция, да предаде парите на служител, за да могат органите на реда да задържат измамниците, на чиито дири попаднали.

 

Той предал пред дома си плик с 8000 лева на Иван Василев, който побягнал след това към колата си, паркирана близо до дома. В този момент дошъл синът на мъжа, който чул баща си да казва: „Този уж е от полицията, пък взе парите и хукна”.Синът се усъмнил в поведението на обвиняемия и след гонитба успял да го задържи и да вземе плика с парите.

 

Иван Василев, който е осъждан и реабилитиран по право, в момента се намира в затвора в Белене. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Кубрат.

 

През лятото телефонни измамници задигнаха над половин милион от възрастна жена: